Buitenschoolse opvang

Onze BSO is een gezellige BSO in huiselijke sfeer waar ieder kind veel persoonlijke aandacht krijgt. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich welkom en bijzonder voelt. Als alle kinderen uit school gehaald zijn, lopend of met de Stint, beginnen wij gezellig aan tafel met wat drinken, fruit en een crackertje. Onder het eten en drinken luisteren we naar de verhalen van elkaar en vertelt iedereen wat hij of zij heeft meegemaakt. De kinderen zijn verdeeld over 2 groepen: De Kikvors en De Kanjers. De kleinste zitten in De Kikvors en hebben het lokaal waar in de ochtend psz De Woelwaters zit tot hun beschikking. De grotere kinderen gaan naar De Kanjers. Zij hebben een eigen ruimte, waar een grote zithoek, lange eettafels en een heel gave voetbaltafel staan. Op woensdag en vrijdag komen de kinderen van beide groepen bij elkaar in de ruimte van De Kanjers. Ook hebben wij een grote keuken, waar lekker gebakken en gekookt kan worden. 

Iedere dag wordt er een activiteit aangeboden. Dit verschilt per dag en laten wij erg afhangen van wat de kinderen willen. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Knutselen
  • Bakken
  • Voorlezen
  • Verkleden
  • Spelletjes spelen
  • Bouwen met lego en/of knex
  • Buiten spelen, speurtocht doen, speeltuinen in de buurt opzoeken, boodschap doen in de winkel of op de markt
  • Science, spelen met de Bee Bot

Niets moet en (bijna) alles mag, de kinderen zijn de hele dag op school geweest en mogen zelf bepalen of ze ergens aan mee willen doen. Wij bieden dus ook genoeg ruimte om vrij te spelen. wij passen ons dagprogramma aan aan wat de kinderen willen. 

Er is ook de mogelijkheid om uw kind warm te laten eten bij ons. Deze maaltijden worden apart in rekening gebracht. Wij zullen de maaltijden rond 17.00 uur aanbieden en samen met de anderen kinderen zitten wij aan tafel als zij eten. De andere kinderen kunnen dan een crackertje eten.

In de vakanties zorgen wij voor een leuk en vol programma. Denk bijvoorbeeld aan bezoekjes aan het bos, speeltuin, boerderij, etc... Dit programma krijgt u twee weken van te voren, zodat u ervan op de hoogte bent wat wij welke dag gaan doen. Er is dan ook de mogelijkheid om uw kind bv. een extra dag te laten komen. 

Nieuwsgierig? Maak dan gerust een afspraak om samen met uw kind/kinderen vrijblijvend een kijkje te komen nemen en de sfeer te proeven.

Openingstijden

Onze BSO is elke dag open.
De openingstijden zijn van 07.30 tot 18.30 uur. In de ochtend, voordat we de kinderen naar school brengen, zitten alle kinderen van De Kanjers en De Kikvors bij elkaar in de grote gezellige ruimte van De Kanjers. Daar kunnen de kinderen even lekker wakker worden, of gewoon vol aan het spelen.  
Er wordt altijd gezorgd dat de leidster-kind ratio op orde is. De groepen zullen nooit groter worden dan is toegestaan. Bij een mengeling van peuters en oudere kinderen wordt de groep nooit groter dan 8 kinderen met 1 pedagogisch medewerker.

Omdat de kinderen vaak al bij ons op de peuterspeelzaal of opvang hebben gezeten, is de overgang niet groot. Ze komen op vertrouwd terrein terug, met het vertrouwde, maar ook nieuw speelgoed, buitenterrein en komen bij hun vriendjes van  de opvang. En soms zelfs hun broertje of zusje.

Pakketten

U kunt bij ons kiezen uit een flexibel pakket. En bij ons is flexibel ook echt flexibel. U kunt 52 of 40 weken afnemen of een voorraad van een aantal uur inkopen. Dan bepaalt u zelf wanneer uw kind komt. Dat is makkelijk als u onregelmatig werkt. De facturatie vindt achteraf plaats. Onder kopie "tarieven" vindt u hier alle informatie over.

De studiedag van de basisscholen zitten niet bij de prijs inbegrepen. Deze studiedagen dienen te worden aangevraagd via het ouderportaal en kunnen wij aanbieden bij een minimaal aantal van 4 kinderen. Hebt u nog uren over? Dan kunt u deze uren inzetten voor de studiedag. Hebt u geen uren meer? Dan wordt het tarief berekend van incidentele opvang.

 

(+31) 6 21 83 35 44
(Zie ook contactformulier)
info@stichtingbelhamels.nl