Tussenschoolse opvang

Vanaf 17 augustus 2015 zijn wij de partner voor de Mariaschool voor de Tussenschoolse Opvang. Wij zullen er alles aan doen om de pauze van de kinderen zo gezellig mogelijk te laten verlopen. Wij leggen graag uit hoe wij dat doen. Mocht u daarna nog vragen hebben dan horen wij het graag. Wij denken graag met u mee. Ook aan de kinderen zullen wij in het nieuwe schooljaar vragen wat zij graag willen in hun pauze en daar waar mogelijk zullen wij hier gehoor aan geven. Het is tenslotte hun pauze!

Op elke groep komt een pedagogisch medewerker te staan, samen met een vrijwilliger. Ook zal de directeur vaak te zien zijn op de TSO, om zo goed in de gaten te houden of alles goed gaat. Medewerkers moeten zich vooral met de kinderen bezig houden en zijn herkenbaar aan hun jasje. Ook vrijwilligers worden bij ons getraind en gecoacht om met kinderen om te gaan op een pedagogisch verantwoorde manier. Alle medewerkers hebben EHBO en uiteraard een Verklaring omtrent gedrag.

Hoe ziet de Tussenschoolse Opvang eruit?

Kinderen hebben 75 minuten pauze.
De kinderen eten in 3 beschikbare klaslokalen en/of in het vrijstaande lokaal of handvaardigheid lokaal
Na het eten gaan de kinderen naar buiten om te spelen, uit te rennen of om even niets te doen
Een deel van de kinderen kan mee gaan naar het voetbalveld verderop in de wijk, onder voldoende begeleiding
Kinderen kunnen gebruikmaken van het handvaardigheid lokaal, lekker knutselen
Er kunnen workshops georganiseerd worden, daarbij kunt u denken aan dans, theater, judo, creatief. Dit gaat op vrijwillige basis en kan voor worden ingeschreven. Deze workshops zijn tegen extra betaling.

Bij slecht weer kunnen we spelletjes doen, de speelzaal in of in het vrij staande lokaal de stoelen en tafels aan de kant en lekker dansen. Er is ruimte voor kinderen die daar behoefte aan hebben om even tot rust te komen, weg van de drukte. Maar.... Er zijn ook altijd een aantal kinderen die ondanks de regen toch even naar buiten willen. Dat kan bij ons, want kinderen mogen best een beetje vies of nat worden. Uiteraard zullen wij er voor zorgen dat het niet te gek wordt en zullen wij er op toezien dat het natte pak binnen de perken blijft.

Kosten: bij een abonnement 2,35 per keer. U betaalt alleen wat u afneemt, achter per maand.

U kunt altijd, via ons online programma, extra dagen aanvragen of dagen ruilen. Heeft u geen inlogcode? Dan kunt u ons altijd bellen op nummer 0621833544 of mailen naar info@stichtingbelhames.nl.